pickup icon

5 Steg till Perfekt Grillad Black Angus Entrecoté


Letar du efter en kulinarisk upplevelse som överträffar det vanliga? Välkommen till Black Angus Entrecoté från Percys Kött. Denna grilldelikatess, med sin djupa smak och förstklassiga marmorering, omdefinierar köttets ädla konst. Uppfödd med djurvälfärd och miljöhänsyn i fokus, återspeglar vår Black Angus inte bara en oöverträffad smakupplevelse, utan också ett hållbart val. Besök Percys Kött och upptäck själv varför vår Black Angus Entrecoté är den perfekta höjdpunkten för alla dina sommarfester. Låt varje bit bli ett oförglömligt minne av smakfyllda middagar under stjärnklara himlar.

Entrecôte från Percys Kött

Att grilla en Black Angus Entrecoté kan vara en riktig njutning om det görs korrekt. Här är fem tips för att grilla den på bästa sätt:

  1. Förbered Köttet: Låt entrecotén ligga framme i rumstemperatur i ungefär en timme innan grillningen. Detta kommer att hjälpa köttet att grilla jämnt och ger bästa möjliga textur. Torra ytan med hushållspapper innan du lägger det på grillen, eftersom fukt kan förhindra att en god stekyta bildas.

  2. Rätt Kryddning: Salt och peppar är grunden för kryddningen. Saltet bör appliceras strax innan du lägger köttet på grillen för att undvika att det drar ut för mycket vätska från köttet. Om du vill kan du också marinera entrecotén några timmar före grillningen för att lägga till extra smaker.

  3. Förvärm Grillen: Förvärm grillen till hög värme. För en perfekt stekyta vill du att grillen ska vara så het som möjligt. När köttet först läggs på grillen bör det sizzle högt - detta är nyckeln till en perfekt karamelliserad yta.

  4. Kontrollera Grilltiden: För en Black Angus entrecoté, räkna med ca 4-5 minuter per sida för medium rare. Detta kan variera beroende på köttets tjocklek och grillens temperatur. Använd en kötttermometer för att se till att du uppnår önskad innertemperatur - för medium rare bör detta vara ca 54-57°C.

  5. Vila Köttet: När du har uppnått önskad temperatur, ta bort köttet från grillen och låt det vila i 5-10 minuter innan du skär upp det. Detta gör att köttets safter kan återdistribueras genom hela biten, vilket resulterar i ett mer saftigt och smakfullt kött.

Kom ihåg att alltid vara uppmärksam på säkerheten när du grillar och ha kul! Grillning är både en konst och en vetenskap, och övning gör mästaren.

 

För beställning: 

https://percys.se/products/entrecote-300g