Sortiment


Nedan följer ordinarie sortiment i vår fysiska butik i Norrviken. Vill du beställa varor som inte finns i vår webbutik? då går det utmärkt att kontakta oss på info@percys.se eller ringa till oss under ordinarie öppettider till 08-754 43 30 och göra en beställning, att hämta eller med hemleverans.

 

NÖT

Hos oss hittar du nötkött av högsta kvalité året om. Djuren är fri från hormontillskott samt antibiotika. Ursprunget är från USA, Kanada, Sverige, Sydamerika och Australien. 

Vi binder stekar och skär till detaljer och i sortimentet hittar du alltid välputsat kött av utbildade styckare med lång branscherfarenhet. 

Ryggbiff
Clubstek
Entrecôte
Flankstek
Fransyska
Grytbitar
Högrev
Högrevsfärs Grovmalen
Innanlår
Nötfärs
Oxfilé
Oxkind
T-bensstek
 

KALV

Kalventrecôte
Kalvfilé
Kalvfärs
Kalvinnanlår
Kalvkotlett
Kalvlägg
Kalvrygg/bog
Kalvstek

INNANMAT

Blod, 1 liter
Bräss
Grishjärta
Kalvben
Kalvlever
Kalvnjure
Märgben
Krokfjälster, 10 m

FLÄSK

Fläskfilé
Fläskfärs
Fläskkarré, benfri
Fläskkarré, med ben
Fläskkotletter
Fläsklägg
Färsk eller rimmad

LAMM & VILT

Lammbog, med ben
Lammfilé
Lammfärs
Lammkotletter
Lammlägg
Lammstek, benfri
Lamstek, med ben
Lammracks
Lammfiol

RÅDJUR

Stek, benfri
Filé
Sadel
Grytbitar
Färs

HJORT

Grytbitar
Stek, benfri
Filé
Färs

ÄLG

Stek, benfri
Innanlår
Filé
Biff
Grytbitar
Färs
Entrecôte

CHARK

Choritzo
Falukorv
Isterband
Lammkorv
Ostkorv
Prinskorv
Stockholmare
Wienerkorv
Salami Milano
Tryffelsalami
Salami Magnifico
Medvurst, rökt
Munsökorv
Forbondekorv
Gustafskorv
Rackebajsare
Värstingar
Kokt skinka
Väddöskinka
Serranoskinka
Bressaola
Rostbiff, grillad
Saltrulle
Hamburgerkött
Sidfläsk, rimmat
Sidfläsk, rökt
Pastej, bakad
Pastej, skivbar
Kalvsylta

PANNFÄRDIGT

Prova våra pannfärdiga produkter, gjorda med riktiga råvaror och lätta att tillaga. Utbudet varierar efter säsong.
Lammfärsbiffar
Med fetaost och oliver
Älgfärsbiffar
Med kantareller och Västerbottensost. Efter säsong
Pepparrotsrulle
Baconlindad, benfri kotlett fylld med crème fraîche och pepparrot
Panerad schnitzel
Fylld med ost och rökt skinka
Wallenbergare
Gjord på kalvfärs, grädde och ägg
Laxwallenbergare
Gjord på lax, grädde och ägg
Lyxschnitzel
Benfri kotlett fylld med crème fraîche, prosciutto och Västerbottensost
Jägarbiff
Av nötinnanlår, fylld med bacon, senap och lök
Fläskfilé
Fylld med vitlöksost och semitorkade tomater
Fläskfilé
Fylld med ädelost och semitorkade tomater
Hamburgare
Av grovmalen högrev
Kalvfärsbiffar
Med parmesan och persilja
Medelhavsbiffar
Med halloumi, ajvar och citron
Baconburgare
Av grovmalen högrev och rökt sidfläsk
Fetaostbiffar
Vegetariska

DELIKATESSER

Inlagd sill, burk
Matjessill
Stekt, inlagd strömming
Gubbröra
Skagenröra
FRÅN ROSLAGSFISK
Gravad lax, skivad
Rökt lax, skivad
Varmrökt lax
TILLBEHÖR
SÅSER
Bearnaisesås
Cumberlandsås
Gräddsås
Grönpepparsås
Hovmästarsås
Kantarellsås
Romsås
Rostad vitlökscreme
Rödvinssås
Tzatziki
Vitvinssås
Ört- & vitlökssås
Coleslaw
Lingonsylt
AROMSMÖR
Café de Paris
Persiljesmör
Vitlökssmör

OST

Cheddar
Fransk bondost
Grevé, mellanlagrad
Brillat Savarin
Brie le Delice
Brie
Brie de Meaux
Cambozola
Cambozola Grand
Chèvre
Gorgonzola
Gruyère, grottlagrad
Manchego
Parmesan
Saint Agur

FISK

Via vår fiskleverantör Grimsis kan vi erbjuda fryst fisk som fiskas utmed Islands västkust, ett av världens renaste och rikaste vatten. Fisken är märkt med Iceland Responsible Fisheries, IRF, vilket garanterar ett hållbart fiske från livskraftiga bestånd.
Rödtungafilé
Torskfilé
Rödingfilé
Rödspättafilé
Laxfilé
Pilgrimsmusslor
Bergtungafilé
Koljafilé
Koljarygg
Skalade räkor

WAGYU

Äkta japansk Wagyu

Det mytomspunna och världskända japanska köttet är känt för sin exceptionella konsistens, smak och marmorering. Köttet kallas vanligtvis Wagyu och består av fyra olika köttraser varav Japanese Black representerar 90% av all Wagyu. Uppfödningen sker med liknande metoder men i olika regioner där klimatet sätter sin prägel på köttet. ”Tajima gyu” är en blodslinje av köttrasen Japanese Black med rötter så långt tillbaka som 1600-talet. Köttet är känt för sin raffinerade söta smak och unika arom och med en marmorering som sträcker sig till 12, där köttet är nästintill vitt.

Den japanska traditionen att föda upp riktigt bra kött med expertis, noggrannhet, stolthet, passion och kärlek sträcker sig ända tillbaka 1200-talet. Fodret består av utvalda risplantor, majs och ensilage (fermenterat gräs och örter). Djuren föds upp i en lugn, stressfri miljö och utvecklas i sin egen takt. Köttet, med sin höga marmorering, fina fibrer och unika söta smak, kallas ”Shimofuri” och är rikt på enkelomättad och hälsosam fettsyra.

Snake river farms – SRF
SRF erbjuder en hel linje av amerikanskt Wagyukött som är ämnad för såväl restauranggrossister som livsmedelsbutiker med ett extra öga för kvalitet. Köttet serveras idag på flera stjärnkrogar världen över. Man har i många aspekter tagit i bruk de japanska metoderna för att föda upp Wagyudjur vilket bland annat innebär en långsam uppfödning under mer än 500 dagar. Denna metod och djurens specifika anlag gör att de utvecklar och kan behålla detta intra-muskulära under en längre tid.

Percys hängmörade
Vi selekterar nötkött på ben från en rad olika leverantörer för att säkerställa att det vi hänger in i skåpet kommer ut med högsta tänkbara kvalitet. Under minst tre veckor hänger köttet i en kontrollerad kylmiljö och släpper ifrån sig vätska och mognar till en fantastisk slutprodukt. Vi säljer köttet sågat i t-ben, clubstekar och entrecôter på ben eller benar ur det till urbenade ryggbiffar och entrecôter.