pickup icon

Fyra tips på hur man tillagar clubstek


Clubstek 🥩🔥 är en saftig och smakrik köttbit som passar utmärkt att laga till på grillen eller i ugnen.
Här är fyra tips på hur man kan tillaga clubstek:
Förbered köttet: Se till att ta ut clubsteken ur kylen minst en timme innan tillagning så att den hinner bli rumstempererad. Salta och peppra köttet runt omkring och gnid in eventuella kryddor i köttet.
Grilla: Grillning är ett bra sätt att tillaga clubstek eftersom det ger köttet en härlig yta och en god rökig smak. Se till att grilla över hög värme, och vänd köttet regelbundet för att se till att det blir jämnt tillagat. Efter grillingen, låt köttet vila några minuter innan servering.
Stek i ugnen: Om du vill tillaga clubsteken i ugnen kan du först bryna köttet på hög värme i en stekpanna och sedan flytta över det till en ugnssäker form. Tillaga i ugnen på 175 grader i cirka 20-25 minuter (eller tills önskad innertemperatur uppnås). Låt köttet vila i några minuter innan servering.
Sous vide: Sous vide är en tillagningsteknik där man vakuumförpackar maten och tillagar den i en vattenbad på låg temperatur. Genom denna teknik kan man få köttet precis så rosa och saftigt som man önskar.
Tillaga clubsteken sous vide i 55-60 grader i cirka 2-3 timmar. Efteråt kan man bryna köttet i en stekpanna för att få en härlig yta.
Lycka till! 
Hängmörad clubstek kan du hitta på Percys Kött i Norrviken och vid säsong i vår butik i Täby. 
Hängmörad biff på Percys Kött